Efterkapitel under 2005

Uppdaterad 2005-03-08

Knutsfest

Högtidsmöte

Tillbaka till inledningen

Tillbaka upp

8 Januari

Knutsfest

Trots hård blåst infann sig 36 vasasyskon till Knutsfesten den 8 januari. Tyvärr fick 6 tänkta festdelatare stanna hemma för attt se över skador på egendom. De enda gästerna var vår DD br Roy med hustry sy Krystyna, som trotsat vädret och gett sig över Hallandsåsen.

Br Roy skötte årsmötesförhandlingarna med ackuatess och tackade de, som skrivit de olika årsberättelserna, för väl utfört arbete.

Efterkaptilets mat bestod av stekt lax med grön örtsås och smakade utmärkt. Till kaffet serveraes hembakta kakor bakade av sy Gunn.

Så var det tid för juldans. Alla ställde upp och dansade de vanligaste juldanserna innan långdansen tog vid. Vi trotsade blåsten och tog till och med en rundtur ute på gården. Innan vi så bar ut granen, var det dags att plundra den på de smällkarameller, som hängde i densamma.

Så blev det tid för vanlig hålla om varandra dans till Gert Karlssons musik. Lotter såldes och stämningen steg. Högsta vinsten en arbandsklocka, skänkt av GiPe-guld i Åstårp vanns av sy Gunilla.

Tillslut avtackade vår O br Rolf festkommitén Anita och Per-Olle, Gunn och Ingvar samt medhjälparna Vega och Per med sedvaliga trisslotter.

Tillbaka upp

12 Februari

Högtidsmöte

Vår DD br Roy hade samlat ihop en ovanligt prominent instal-lationsstab till vårt högtidsmöte. DCM ämbetet sköttes av MSLER br Bertil E, VDD var DM br Åke M, DK FDM br Knut R, DPS DR/FÖM sy Gull-Maj H, DKP sy Ingrid C samt DV br Bertil C.

Naturligtvis sköttes installationen på ett elegant och värdigt sätt. Särskilt avslutningen, då staben till tonerna av Colonel Boogie i Glenn Millers tappning återtog sina platser väckte stor beundran hos logesyskonen.

MSLER br Bertil gratulerade nomineringkommittén till att, trots att vi inte är så många medlemmar, lyckats få ihop en fullständig styrelse.

Under ledning av CM br Jan C recipierade glädjande nog, två nya logesyskon Berit och Bo W båda boende i Ängelholm, så nu är vi uppe i 49 logemedlemmar.

Avgående styrelsemedlemmarna sy Gunn P, br Arne H samt br Leif L avtackades med var sin vårlig tulpanbukett. Sy Gunni och br Leif L erhöll 10-årsmärket.

O br Rolf gratulerade vår DD br Roy , som firat en jämn födelsedag. Tyvärr kunde vi ej besöka honom på själva högtidsdagen på grund av snöoväder. Kvällen flöt sedan i god stämning med god mat, mycket dans och en del lyckosamma vinnare av lotterivnster.

Tillbaka upp

   

Uppdaterad 2005-03-08

English

Tillbaka till inledningen